Üretim Süreçlerinizde İzlenebilirlik ve İzlenebilirlik Yazılımı

Üretim Süreçlerinizde İzlenebilirlik ve İzlenebilirlik Yazılımı

 

Üretim Süreçlerinizde İzlenebilirlik ve İzlenebilirlik Yazılımı

Üretim süreçlerinizde izlenebilirliği sağlayarak hem kalite standartlarını ve operasyonel verimliliği yakından takip edebilirsiniz hem de süreçlerinizi iyileştirebilirsiniz. 

Savunma Sanayii, Havacılık, Otomotiv ve Gıda gibi bazı sektörlerde ise bu sektörlere ürün ve hizmet sunan işletmelerden “üretimde izlenebilirlik” bir zorunluluk olarak istenmektedir. Çeşitli sertifikasyonlara sahip olmak ve bu sektörlere hizmet sunabilmek için siz de işletmenizde izlenebilirlik kültürünü yerleştirmiş ve izlenebilirliği sağlayabiliyor olmalısınız. 

 

Üretimde İzlenebilirlik Nedir?

Üretimde izlenebilirlik, ürün veya hizmetlerin hammaddeden son tüketiciye kadar olan tüm süreçlerinin ve adımlarının ayrıntılı bir şekilde kaydedilmesi, izlenmesi ve raporlanması anlamına gelir. Bu izleme ve raporlama süreci, hataların tespiti ve düzeltilmesi, kalite kontrolü, verimlilik analizi, tedarik zinciri yönetimi gibi alanlarda avantajlar sunar.
 

Üretimde İzlenebilirlik ve Yazılım Entegrasyonu

Üretimde izlenebilirlik için yazılım çözümleri, süreçlerin daha etkili bir şekilde izlenmesi, verilerin analiz edilmesi ve raporlanması için kritik bir role sahiptir.

One Screen ile siz de işletmenizde izlenebilirlik süreçlerini uygulayabilir. Ürün ve hammaddelerin tedarikçilerinizden size ulaştığı ilk andan, nihai ürüne dönüşene kadarki tüm aşamalarını takip edebilirsiniz. 

Müşterilerinize sevkiyatını gerçekleştirdiğiniz ürünlerin, seri no ya da lot takibiyle izlenebilirliğine devam edebilirsiniz. İhtiyaç halinde ürün geri çağırma işlemlerini yönetebilirsiniz.

One Screen’de ürünleri deponuza mal kabulüyle alırken bir “izlenebilirlik etiketi” oluşur. Bu etiketi ilgili ürünlerin ambalajlarına yapıştırarak, sonrasında bu ürünlerin tüm süreçlerini bu etiket üzerinden takip edebilirsiniz. İzlenebilirlik etiketi termal yazıcıdan çıktı alınacak bir rulo etiket olabileceği gibi RFID etiketler de kullanabilirsiniz.

Yine üretimini gerçekleştirdiğiniz her ürüne bir seri no ya da lot bazında “izlenebilirlik etiketi” oluşturabilirsiniz. Böylece ürettiğiniz ürünler ile üretimde kullanmak için satın aldığınız ürün ve hammaddeleri birbirleriyle ilişkili hale getirebilirsiniz. Hangi tedarikçiden, hangi tarihte alınan ürün, ürettiğiniz hangi üründe kullanılmış bununla ilgili detaylı raporlar alabilirsiniz.

Giriş Kalite ve Üretim Kalite süreçlerinde de bu izlenebilirlik etiketlerini kullanabilir ve tüm aşamalarla ilgili raporlar alabilirsiniz.


Yazılım Çözümleri

/assets/images/icon1-01.png

MES Üretim Yönetimi

Üretim Planlama, İhtiyaç Analizi, Üretim Akışı Takibi, Üretim Reçeteleri, Fire/Hurda Takibi, Kalite Yönetimi


Bize Ulaşın

İhtiyaçlarınız çerçevesinde One Screen ile süreçlerinizi nasıl yöneteceğinizi online bir demo toplantısında sizlere aktarabiliriz.

  • MES - Üretim Yönetimi

  • WMS - Depo / Sevkiyat Yönetimi

  • CRM - Satış Yönetimi

  • Satın Alma Yönetimi

  • Proje Yönetimi

  • Kalite Yönetimi

  • Ön Muhasebe

  • İnsan Kaynakları

  • E-ticaret Portalı

  • İntranet Portalı

Form başarıyla gönderildi. En kısa zamanda sizlerle iletişime geçeceğiz.